Солсбъри стек
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Телешката кайма, галетата, кетчупа (1 с.л.), сухата горчица, соса уорчестър и бульона (1 натрошено кубче) се смесват Овкусяват се с малко сол и пипер и се разбъркват добре.
-
Оформят се 4 кюфтета и им се правят напречни линии, каквито имат пържолите.
-
Запържват се от двете страни в тиган заедно с маслото и зехтина, на средна температура. Изваждат се от тигана и мазнината се изхвърля.
-
За приготвянето на соса температурата се намалява и в тигана се слага нарязания лук. Запържва се до позлатяване за няколко минути.
-
Добавят се телешкия бульон (другото кубче, разтворено в 2 ч.ч. вода), кетчупа и соса уорчестър.
-
Соса може да се сгъсти с царевично нишесте, разтворено в малко бульон. Разбърква се и се оставя да се редуцира. По желание, може да се овкуси с още малко сол и пипер.
-
Кюфтетата се връщат в соса и се поливат обилно.
-
Оставят се покъкрят за кратко и се сервират.