Начало > Основни ястия > Солсбъри стек

Солсбъри стек

Солсбъри стек|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 750 г телешка кайма
  • 1/2 ч.ч. галета
  • 2 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. горчица на прах
  • 1 ч.л. сос Уорчестър
  • 2 бр. бульон телешки
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 1 гл. лук кромид стар

Начин на приготвяне

  1. Телешката кайма, галетата, кетчупа (1 с.л.), сухата горчица, соса уорчестър и бульона (1 натрошено кубче) се смесват Овкусяват се с малко сол и пипер и се разбъркват добре.

  2. Оформят се 4 кюфтета и им се правят напречни линии, каквито имат пържолите.

  3. Запържват се от двете страни в тиган заедно с маслото и зехтина, на средна температура. Изваждат се от тигана и мазнината се изхвърля.

  4. За приготвянето на соса температурата се намалява и в тигана се слага нарязания лук. Запържва се до позлатяване за няколко минути.

  5. Добавят се телешкия бульон (другото кубче, разтворено в 2 ч.ч. вода), кетчупа и соса уорчестър.

  6. Соса може да се сгъсти с царевично нишесте, разтворено в малко бульон. Разбърква се и се оставя да се редуцира. По желание, може да се овкуси с още малко сол и пипер.

  7. Кюфтетата се връщат в соса и се поливат обилно. 

  8. Оставят се покъкрят за кратко и се сервират.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?