Начало > Основни ястия > Солени макарони на фурна

Солени макарони на фурна

Солени макарони на фурна|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Макароните се сваряват и се отцеждат добре от водата.

  2. Пилешкото филе се нарязва на малки парченца и се запържва леко.

  3. Маслото се разтапя и се поставя на дъното на тавата, в която ще се пече ястието. 

  4. След това се добавят макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.

  5. Добавят се подправките и се разбърква добре. 

  6. Поставя се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време се разбърква. 

  7. След като придобие лек златист загар, се залива със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата. 

  8. Връща се във фурната за още около 10-15 минути.

  9. Ястието се сервира горещо. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?