Солени макарони на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г маслини
- 500 мл кисело мляко
- 1 ч.л. черен пипер
- 250 г царевица
- 500 г гъби
- 320 г макарони
- 500 г пилешко филе
- 420 г кашкавал
- 4 яйца
- 140 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. кимион
- 100 г галета
Начин на приготвяне
-
Макароните се сваряват и се отцеждат добре от водата.
-
Пилешкото филе се нарязва на малки парченца и се запържва леко.
-
Маслото се разтапя и се поставя на дъното на тавата, в която ще се пече ястието.
-
След това се добавят макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.
-
Добавят се подправките и се разбърква добре.
-
Поставя се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време се разбърква.
-
След като придобие лек златист загар, се залива със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата.
-
Връща се във фурната за още около 10-15 минути.
-
Ястието се сервира горещо.