Солен щрудел с гъби и тиквички
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 мл олио
- 4 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. яйца
- 2 бр. червени чушки
- 4 бр. тиквички
- 400 г гъби
- 1 пак. кори за баница
- 2 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Загряват се 2 с.л. олио и се задушават едро нарязан лук, тиквички и гъби. Подправят се със сол и черен пипер.
-
Котлона се изключва и се добавят нарязаните чушки. Пълнежа се оставя леко да се охлади и се добавят яйцата. Разбърква се.
-
Добре е да се използват от ръчно точените кори. Те са три броя и могат да се навиват на руло.
-
Корите се поръсват с олио, пълнежа се разпределя върху всяка кора. Завиват се на руло.
-
Леко се поръсва с олио отгоре и се пече 35 минути на 180 С.