Начало > Тестени > Солен пай

Солен пай

Солен пай|escape
120
x4
2
120
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлата вода заедно със солта и захарта.

  2. Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се изсипват водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.

  3. Замесва се гладко тесто и се оставя да втаса до удвояване на обема.

  4. Вече готовото тесто се разточва и полага в тава като краищата да излизат от тавата.

  5. За плънката: нарязват се чери доматите и сушените домати на половина. Настъргва се пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките се нарязват на средно големи кубчета. Смесват се с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусява се със солта, белия пипер и зехтина.

  6. Вече готовата плънка се полага в тестото и краищата на тестото се завиват към средата.

  7. От горе се слагат зелени туршиени домати.

  8. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

  9. Преди сервиране се гарнира с настъргано бяло сирене.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?