Сочен шоколадов сладкиш
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Яйцата и половината пудра захар се разбиват с миксер в дълбока купа.
-
Прибавя се брашното и продължава да се разбива, но на по-ниска степен.
-
Добавя се предварително разтопеното масло и се разбърква.
-
Шоколадът се натрошава на парченца и се разтопява на водна баня. Прибавя се към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил, след което се разбърква.
-
В друга купа се разбиват белтъците с останалата пудра захар на мек сняг и се добавят към сместа.
-
Разбърква се с шпатула в една посока.
-
Получената смес се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 200 ºС фурна за 15-20 минути.
-
Сладкишът се поднася и консумира веднага.