Начало > Тестени > Сливенски гюзлемета

Сливенски гюзлемета

Сливенски гюзлемета|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От продуктите се замесва тесто, като се използва 1 с.л. олио за него, а останалото е за пържене.

  2. Омесва се добре и се разделя на малки топчици. От всяка се разточва квадратна кора, поръсва се с натрошено сирене (може да се използва и извара). След това тестото се загъва отново в квадратна форма.

  3. Слага се олио на котлона да се загрее и гюзлеметата се изпържват до златисто.

  4. Изваждат се на домакинска хартия и се оставят, за да се отцеди излишната мазнина.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?