Сладко от кестени



минути

порции

сложност
Начин на приготвяне
-
Кестените се запарват като се варят 10 минути. Веднага след това се изплакват със студена вода 3 пъти.
-
С остър нож се прави кръстче отгоре и се обелват внимателно.
-
Слагат се отново в чиста, топла вода и се варят за още 10 минути, докато омекнат малко.
-
Изплакват се със студена вода и се почистват от мъхчето.
-
В тенджера се поставят водата, захарта и канелата, и се сваряват за 10 минути. Кестените се пускат вътре и варенето продължава за още около 15 минути.
-
Сладкото се сваля от огъня и се оставя за 24 часа.
-
На следващия ден се слага на бавен огън и се сваля веднага след като заври.
-
Сладкото се оставя да изстине напълно и същата процедура се повтаря 3 пъти.
-
Пръчката канела се изважда и сладкото се изсипва в стерилизирани буркани.