Сладкиш със сливи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 бр. яйца
- 5 с.л. масло
- 1 с.л. оцет
- 2 с.л. краве прясно мляко
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 400 г сини сливи
- 2 с.л. сухари
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне
-
Разбиват се пудрата захар, яйцето, 2 с.л. разтопено масло, оцета и прясното мляко.
-
Прибавят се брашното и содата. Замесва се тесто, като се оставя да почива 3-4 часа, увито в кърпа.
-
Разточва се и се слага в намазнена и набрашена тава.
-
Върху тестото се нареждат половинки сливи с отвора нагоре.
-
Поръсват се със счукания сухар, захарта, канелата и 2 с.л. масло.
-
Сладкишът се пече в умерено силна фурна.
-
Нарязва се, след като изстине, и се поръсва с пудра захар.