Сладкиш с моркови
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. лимонова кора
- 1 ч.ч. моркови
- 2 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Захарта и олиото се разбиват за около 8-10 минути.
-
Прибавя се содата бикарбонат, настърганата лимонова кора, като сместа се бие непрекъснато.
-
Прибавят се настърганите моркови и брашното.
-
Замесва се тесто, което се разстила на пласт с дебелина около 2 см в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
-
След като се опече, сладкишът се нарязва на пастички и се поръсва с пудра захар.