Начало > Десерти > Сладкиш с круши и кокос

Сладкиш с круши и кокос

Сладкиш с круши и кокос|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото и прясното мляко.

  2. Какаото, бакпулвера, солта, брашното (отделя се 1 с.л.) и ванилията се пресяват и се добавят към течната яйчена смес. Всичко се разбърква със шпатула или дървена лъжица до получаване на гъсто кексово тесто.

  3. Кокосовите стърготини се смесват в отделна купичка с кондензираното мляко и брашното.

  4. Тавичка с диаметър 24-26см се постила с хартия за печене и в нея се изсипва кексовата смес.

  5. Отгоре върху нея по повърхността на сместа с лъжица или шприц се правят кръгове от кокосовата смес, без да се разбърква.

  6. Една от крушите се почиства и нарязва на полумесеци, които се редят около кокосовата смес, а останалата круша се нарязва на дебели парчета и се слага по едно парче в белите кокосови кръгове.

  7. Сладкишът се пече на 180 С за 50 минути до суха клечка.

  8. Оставя се да изстине и се поръсва с кокосови стърготини или пудра захар по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?