Сладки Влюбени лебеди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. студена сладкарска сметана
- 100 г пудра захар
- 150 г сладолед
- 80 г краве масло
- 1 щипка сол
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 к.ч. малини сладко
Начин на приготвяне
-
В касерола се налива 1 ч.ч. топла вода, слагат се солта и маслото. След като водата кипне, се изсипва постепенно брашното. Разбърква се с дървена лъжица.
-
В тава, върху хартия за печене, се шприцоват телцата на лебедите - кръгли топки с размер на топка от пинг-понг, и шиите на лебедите – шприцова се цифра "2" с разстояние между тях около 3-4 см.
-
Фурната се загрява до 220 С. Шприцоват се еднакво количество шии и телца.
-
Пекат се за 10 минути. Температурата се намалява до 160 С и се пекат още 10 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят напълно.
-
В купа сладкарската сметана се разбива с пудрата захар до много пухкава консистенция.
-
Подготвят се чинийки за сервиране. На дъното им се прави езерце от сладко от малини или друго сладко по желание.
-
Телцата на лебедите се разрязват на две, по дължина. Едната половина (ще служи за тяло) се напълва с топка сладолед и отгоре се шприцоват една-две розички. Другата половина - отново се разделя на две по дължина - това ще са крилцата на лебедите. Прикрепят се симетрично от двете страни на тялото.
-
Внимателно се поставя шията на лебеда централно между двете крила. Единият лебед е готов. Всички лебеди се оформят по този начин.
-
Сервират се веднага или се оставят в хладилник до момента на сервирането им.