Сладки с кокос и макадамия
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г краве масло
- 120 г пудра захар
- 1 пак. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 250 г макадамия
- 200 г кокосов орех
- 2 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 160 С.
-
В голяма купа маслото се разбива с мискер за 30 секунди на средна степен. Добавят се захарта, бакпулвера и солта. Разбива се на ниска степен.
-
Ядките се начупват, като се оставят малко за декорация. Кокоса се нарязва на ситно и се опича в тиган с незалепващо покритие. Добавят се към горната смес. Слага се малко от брашното и се разбива с миксера. След това се добавя по малко от останалото брашно и се бърка вече с дървена лъжица. Трябва да се получи лепкаво тесто.
-
С набрашнени ръце сместа се прави на малки топчета. Нареждат се в тава на разстояние една от друга, като предварително е сложена хартия за печене. Натискат се с длан и се поръсват с ядки.
-
Пекат се в загрятата фурна за 18-20 минути до златисто-кафяво. Изваждат се на решетка, за да се охладят.
-
Получават се около 32 сладки.