Начало > Десерти > Сладки Пряники (Русия)

Сладки Пряники (Русия)

Сладки Пряники (Русия)|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. На котлона в тиган се смесват 1 ч.ч захар, мед и 50 мл вода. Оставя се да се нагрее до 75 С, като се бърка периодично. Захарта трябва да се стопи напълно. Маха се от котона.

  2. Добавя се половината брашно и се размесва. Сместа се оставя да се охлади и се добавят останалите продукти (без останалата захар, вода и лимонов сок – те са за глазурата). Замесва се меко лепнещо тесто.

  3. Слага се на набрашнена повърхност и се откъсват топчета, които се нареждат на хартия за печене. Може да се разточи кора и от нея да се изрежат формички. Натискат се леко, за да се сплескат сладките.

  4. Пекат се за 12-18 минути на 200 С.

  5. За глазурата се сварява сироп от останалите продукти. Като лимоновият сок се добавя след като сиропа е махнат от котлона.

  6. Сладките се намазват с четка, докато са топли. Слагат се в поднос с хартия за печене и се оставят на сухо място да престоят.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?