На котлона в тиган се смесват 1 ч.ч захар, мед и 50 мл вода. Оставя се да се нагрее до 75 С, като се бърка периодично. Захарта трябва да се стопи напълно. Маха се от котона.
Добавя се половината брашно и се размесва. Сместа се оставя да се охлади и се добавят останалите продукти (без останалата захар, вода и лимонов сок – те са за глазурата). Замесва се меко лепнещо тесто.
Слага се на набрашнена повърхност и се откъсват топчета, които се нареждат на хартия за печене. Може да се разточи кора и от нея да се изрежат формички. Натискат се леко, за да се сплескат сладките.
Пекат се за 12-18 минути на 200 С.
За глазурата се сварява сироп от останалите продукти. Като лимоновият сок се добавя след като сиропа е махнат от котлона.
Сладките се намазват с четка, докато са топли. Слагат се в поднос с хартия за печене и се оставят на сухо място да престоят.