Сладки прасковки с мед
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. яйца
- 2 к.ч. олио
- 2 к.ч. мед
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 ч.л. карамфил на прах
- 400 г брашно тип 500
- 100 г мармалад
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват и към тях с разбъркване се прибавят олиото, медът, содата, канелата, карамфилът и брашното.
-
Замесва се тесто.
-
От тестото се оформят топчета, които се пекат в тава, намазана с масло. Фурната трябва да бъде с умерена температура.
-
Изпечените топчета се слепват с мармалад две по две. Потапят се в сладкарска боя и се овалват в захар.