Сладки "очички"
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 г желатин
- 1 бр. сладкарска боя синя
- 80 г захар
- 400 мл краве прясно мляко
- 1 бр. крем за торта
- 100 г шоколад
- 3 с.л. орехови ядки смлени
- 100 г краве масло
- 2 с.л. какао
- 160 г сладко
- 4 бр. руло шоколад
- 200 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне
-
Кремът за торта се приготвя според указанието на опаковката. Ако е необходимо, се добавя прясно мляко и захар.
-
Желатинът се разтваря в студена вода, изчаква се да набъбне и се добавя към още горещия крем. Разбърква се, за да се разтвори напълно.
-
Оставя се да се поохлади като на интервали се разбърква, за да не хване коричка. По желание кремът може да се оцвети със сладкарска боя в синьо.
-
Рулата се натрошават и се смесват в купа с какаото, сладкото, орехите, като последно се слага разтопеното масло и всичко се намачква до получаване на лепкава гъста смес.
-
Сместа се оставя в хладилник за 30 минути. Взима се шепа от количеството и се оформят топчета във формата на очички.
-
Подреждат се в поднос и се слагат във фризер, за да стегнат хубаво.
-
Когато са се охладили и стегнали, всяко едно се потапя в крема и се поръсва с кокосови стърготини и нарязан на дребно шоколад. Така оформените "очички" се слагат пак в хладилник за няколко часа.