Начало > Тестени > Сладка орехова баница

Сладка орехова баница

Сладка орехова баница|escape
40
x5
1
40
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От пресятото брашно, разбитото яйце, 1 с.л. олио, солта и хладка вода се замесва меко тесто.

  2. Тестото се разделя на 10 топки. Всяка топка се разточва на кора.

  3. Кората се навива около точилката и с две ръце се събира към средата на точилката, така че да се образуват дипли.

  4. След това се изважда от точилката, като се внимава да се запазят диплите. Оставя се да поизсъхне.

  5. Всяка кора се поръсва с разтопеното масло и с ореховите ядки, като се внимава орехите да попаднат между диплите.

  6. Така приготвените кори се нарязват на парчета с дължина 3-4 см. и се нареждат в набрашнена и намазнена тавичка. Трябва да се запълни цялата тава.

  7. Баницата се пече в умерена фурна, докато се зачерви. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.

  8. Сварява се сироп от водата и захарта, който се ароматизира с листа от индрише.

  9. Изстиналата баница се залива с горещия сироп и се оставя да престои преди сервиране.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?