Скариди с ананас и кашу
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 г див лук
- сол
- 20 г печено кашу
- 10 мл ром
- 20 г масло
- 50 мл кокосово мляко
- ананас
- 3 бр. скариди
Начин на приготвяне
-
Ананаса се почиства от сърцевината и с малко ножче ядивата част се отделя от кората, запазва се за сервирането.
-
Скаридите се обелват.
-
Маслото се загрява в тиган и едновременно се слагат обелените скариди, ананаса и кашуто.
-
Запържват се до златисто и се осоляват на вкус.
-
Сипва се рома и се запалва, за да се фламбира ястието.
-
Налива се кокосовото мляко и се задържа на котлона докато се сгъсти.
-
Поръсва се със ситно нарязан див лук и ястието се подрежда по атрактивен начин в останалата във формата на купичка кора от ананас.