Сиропирано руло с шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г брашно тип 500
- 4 бр. яйца
- 4 с.л. краве прясно мляко
- 1 пак. бакпулвер
- 250 г захар
- 1 ч.ч. вода
- 1 пак. шушулка ванилия
- 150 г черен шоколад
- 2 с.л. шоколадови пръчици
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват със 100 г захар.
-
Добавят се млякото и брашното с бакпулвера. Разбива се добре.
-
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
-
Пече се за 15 минути на 180 С.
-
Водата, останалата захар и ванилията се слагат да заврат на котлона.
-
Блата се слага на плота на масата върху хартия за печене и след като изстине се сиропира.
-
Намазва се със стопения шоколад и се навива на руло.
-
Поръсва се с шоколадови пръчици и се сервира.