Сиропиран портокалов кекс
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 бр. яйца
- 260 г захар
- 1.50 ч.ч. брашно тип 500
- 180 г краве масло
- 1 пак. бакпулвер
- 1 бр. портокали
- 1/2 бр. шоколад
Начин на приготвяне
-
Сокът от портокала и 80 г захар се варят за около 5 мин. Полученият сироп се охлажда.
-
Останалата захар и мекото масло се разбиват с миксер до получаването на гладък крем.
-
Слагат се настърганите портокалови кори. Яйцата се прибавят едно по едно при непрекъснато разбъркване.
-
Брашното и бакпулвера се смесват и прибавят към получената смес. Разбърква се до еднородна смес.
-
Разпределя се в леко намаслена и набрашнена форма за кекс и се пече на 175 С за 40-50 мин.
-
След като се извади от формата, се залива с портокаловия сироп и се декорира със стопен шоколад.