Начало > Основни ястия > Щука с бял сос

Щука с бял сос

Щука с бял сос|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. риба щука
  • 150 г краве масло
  • 150 г брашно тип 500
  • 500 мл бульон пилешки
  • 150 г гъби печурки
  • 1 ч.л. каперси
  • 2 бр. аншоа филе
  • 1 бр. яйчен жълтък
  • 2 с.л. сметана квасена
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 к.ч. вино бяло
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 2 щипка сол

Начин на приготвяне

  1. Щуката се изчиства от люспите и вътрешностите, измива се и се подсушава.

  2. Нарязва се на малки парчета, напръскват се с оцет и се оставят 30 минути да го поемат, после се посоляват.

  3. Запържват се на силен огън в 100 грама масло, да хванат коричка и после се пържат 20 минути на умерен огън.

  4. За соса почистените и нарязани на филийки печурки се запържват в 20 грама масло. В тенджерка се разтапят 30 грама масло, добавя се брашното, разбърква се.

  5. Сипва се бульона и се оставя да заври, като постоянно се бърка, за да не се образуват бучици, после се вари 5 минути на тих огън, като не престава да се бърка.

  6. Добавят се печурките, каперсите и нарязаните на ситно филета аншоа и се вари още 5 минути.

  7. Разбития жълтък и сметаната се смесват, подправя се със сол, черен пипер и бяло вино на вкус.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?