Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се със стафидите, лимоновата кора, захарта, канелата и бадемите. Сместа се оставя настрана.
-
Една кора за баница се слага върху кърпа и се намазва с малко разтопено масло. Слага се още една кора и също се намаслява.
-
Повтаря се докато 5 кори се намаслят една върху друга, катосе използва около ½ ч.ч. разтопено масло.
-
В тиган се запържват до златисто хлебните трохи, заедно с ¼ ч.ч. масло.
-
Корите се поръсват с ¾ ч.ч. от трохите. След това се поръсват и с половината от ябълковата смес.
-
С помощта на кърпата всичко се завива на руло. Рулото се намазва с малко масло и се поръсва с малко трохи.
-
Същата процедура се повтаря с останалите 5 кори и останалата плънка.
-
Щруделите се изпичат на 200 градуса в загрята фурна за около 20-25 минути.
-
Преди поднасяне се поръсват с пудра захар.