Начало > Десерти > Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи

Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи

Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи|escape
60
x16
1
60
минути
x16
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се със стафидите, лимоновата кора, захарта, канелата и бадемите. Сместа се оставя настрана.

  2. Една кора за баница се слага върху кърпа и се намазва с малко разтопено масло. Слага се още една кора и също се намаслява.

  3. Повтаря се докато 5 кори се намаслят една върху друга, катосе използва около ½ ч.ч. разтопено масло.

  4. В тиган се запържват до златисто хлебните трохи, заедно с ¼ ч.ч. масло.

  5. Корите се поръсват с ¾ ч.ч. от трохите. След това се поръсват и с половината от ябълковата смес.

  6. С помощта на кърпата всичко се завива на руло. Рулото се намазва с малко масло и се поръсва с малко трохи.

  7. Същата процедура се повтаря с останалите 5 кори и останалата плънка.

  8. Щруделите се изпичат на 200 градуса в загрята фурна за около 20-25 минути.

  9. Преди поднасяне се поръсват с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?