Шоколадово-карамелен пай
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. орехови ядки
- 50 г захар
- 70 г краве масло
- 150 г студена сладкарска сметана
- 120 г шоколад
- 50 г пудра захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 120 г карамелени бонбони
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С.
-
Орехите се блендират и се смесват със захарта и маслото.
-
Сместа се изсипва на дъното на форма за пай, предварително намазнена, и се натиска добре.
-
Пече се за 12-15 минути, или докато покафенее. Изважда се и се оставя да се охлади.
-
Карамела се слага в микровълновата и се стапя, като се разбърква от време на време.
-
Кората за пая се полива с карамела, който се разнася добре.
-
Шоколада, пудрата захар, сметаната и ванилията се слагат в тиган на котлона. Загряват се, за да се стопи шоколада и сместа се изсипва върху карамела.
-
Пая се слага в хладилника за 2 часа да стегне добре преди да се сервира.