Начало > Десерти > Шоколадово-карамелен пай

Шоколадово-карамелен пай

Шоколадово-карамелен пай|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С.

  2. Орехите се блендират и се смесват със захарта и маслото.

  3. Сместа се изсипва на дъното на форма за пай, предварително намазнена, и се натиска добре. 

  4. Пече се за 12-15 минути, или докато покафенее. Изважда се и се оставя да се охлади.

  5. Карамела се слага в микровълновата и се стапя, като се разбърква от време на време.

  6. Кората за пая се полива с карамела, който се разнася добре.

  7. Шоколада, пудрата захар, сметаната и ванилията се слагат в тиган на котлона. Загряват се, за да се стопи шоколада и сместа се изсипва върху карамела.

  8. Пая се слага в хладилника за 2 часа да стегне добре преди да се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?