Шоколадово суфле за Свети Валентин
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Шоколада се натрошава и се разтапя заедно с маслото, на водна баня, като се бърка непрекъснато.
-
Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.
-
Намазняват се осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да се поръсят с малко какао по дъното и стените, след което се напълват с шоколадовата смес. Какаото позволява суфлето да се обърне в плоски чинии и да се сервира отделно.
-
Фурната се загрява на 220 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
-
Върху всяко суфле се поставя по една почистена и подсушена ягода и се сервира веднага.