Начало > Десерти > Шоколадово суфле за Свети Валентин

Шоколадово суфле за Свети Валентин

Шоколадово суфле за Свети Валентин|escape
25
x8
1
25
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шоколада се натрошава и се разтапя заедно с маслото, на водна баня, като се бърка непрекъснато.

  2. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре. 

  3. Намазняват се осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да се поръсят с малко какао по дъното и стените, след което се напълват с шоколадовата смес. Какаото позволява суфлето да се обърне в плоски чинии и да се сервира отделно. 

  4. Фурната се загрява на 220 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.

  5. Върху всяко суфле се поставя по една почистена и подсушена ягода и се сервира веднага.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?