Начало > Десерти > Шоколадови трюфели с канела

Шоколадови трюфели с канела

Шоколадови трюфели с канела|escape
90
x12
3
90
минути
x12
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. На водна баня се разтопяват две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато се разбъркват. 

  2. След това се прибавя сметаната и разбъркването продължава до получаването на хомогенна смес, без въздушни балончета. 

  3. Така приготвената смес се сваля от котлона и се оставя добре да изстине, след което отново я се разтопява на водна баня. Прибавя се маслото при постоянно разбъркване, до получаването на еднородна смес. 

  4. След това сместа за трюфелите се изсипва в купа, която се покрива с найлоново фолио и се оставя на студено за около час, докато ганашът се втвърди. 

  5. След като ганашът се втвърди добре, с помощта на малка лъжичка, се оформят топченца и се овлават в какаото, което предварително е смесено с канелата.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?