Шоколадови трюфели с канела
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
На водна баня се разтопяват две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато се разбъркват.
-
След това се прибавя сметаната и разбъркването продължава до получаването на хомогенна смес, без въздушни балончета.
-
Така приготвената смес се сваля от котлона и се оставя добре да изстине, след което отново я се разтопява на водна баня. Прибавя се маслото при постоянно разбъркване, до получаването на еднородна смес.
-
След това сместа за трюфелите се изсипва в купа, която се покрива с найлоново фолио и се оставя на студено за около час, докато ганашът се втвърди.
-
След като ганашът се втвърди добре, с помощта на малка лъжичка, се оформят топченца и се овлават в какаото, което предварително е смесено с канелата.