Шоколадови топки с бишкоти, орехи и ром
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г бишкоти
- 240 г пудра захар
- 240 г орехови ядки смлени
- 4 бр. яйчен белтък
- 50 мл ром
- 100 г бадеми
- 3 с.л. какао
- 200 мл вода
Начин на приготвяне
-
Белтъците се разбиват с половината захар. Прибавят се орехите и всичко се разбърква добре, за да стане крем.
-
Бишкотите се нарязват на парчета, а от останалата захар с водата се сварява сироп в който се слага и рома.
-
Всяко парче бишкота се натопява в сиропа и се слепват две по две с крема, като се намазват и отгоре.
-
Овалват се в смес от натрошени бадеми, какао и кокосови стърготини.