Начало > Десерти > Шоколадови сладки "Бомби"

Шоколадови сладки "Бомби"

Шоколадови сладки
90
x18
1
90
минути
x18
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. С помощта на миксер се разбиват маслото и захарта, докато стане кремообразна смес. Добавят се млякото и ванилията и продължават да се разбиват.

  2. След това се добавят брашното и щипката сол, докато се образува меко тесто. Замесва се постепенно и 1 ч.ч. начупен на малки парченца шоколад.

  3. Oт тази смес се оформят топчета с големината на супена лъжица и се подреждат върху лист алуминиево фолио. Топчетата се поставят в хладилника за около час, за да стегнат.

  4. Готовата кексова смес (шоколадова) се приготвя по указанието на опаковката. Изпича се блат, изчаква се да изстине и се нарязва на квадратчета с големина около 3 см. Квадратчетата леко се сплескват с длани, за да увеличат площта си.

  5. В средата на всяко кексово квадратче се поставя по едно охладено топче тесто, след което много внимателно кексчето се увива около тестото. Дори да се разчупи, просто се слепва към кексчето с пръст. Това се повтаря с всички тестени топчета.

  6. Шоколадовия кувертюр се разтапя и всяко едно топче се потапя в него. Оформените сладки се поставят върху алуминиевото фолио и се поръсват с другата чаша шоколадови парченца или стърготини.

  7. След това се прибират в кутия и се връщат в хладилника, за да се стегнат добре преди сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?