С помощта на миксер се разбиват маслото и захарта, докато стане кремообразна смес. Добавят се млякото и ванилията и продължават да се разбиват.
След това се добавят брашното и щипката сол, докато се образува меко тесто. Замесва се постепенно и 1 ч.ч. начупен на малки парченца шоколад.
Oт тази смес се оформят топчета с големината на супена лъжица и се подреждат върху лист алуминиево фолио. Топчетата се поставят в хладилника за около час, за да стегнат.
Готовата кексова смес (шоколадова) се приготвя по указанието на опаковката. Изпича се блат, изчаква се да изстине и се нарязва на квадратчета с големина около 3 см. Квадратчетата леко се сплескват с длани, за да увеличат площта си.
В средата на всяко кексово квадратче се поставя по едно охладено топче тесто, след което много внимателно кексчето се увива около тестото. Дори да се разчупи, просто се слепва към кексчето с пръст. Това се повтаря с всички тестени топчета.
Шоколадовия кувертюр се разтапя и всяко едно топче се потапя в него. Оформените сладки се поставят върху алуминиевото фолио и се поръсват с другата чаша шоколадови парченца или стърготини.
След това се прибират в кутия и се връщат в хладилника, за да се стегнат добре преди сервиране.