Начало > Десерти > Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос

Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос

Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос|escape
100
x4
3
100
минути
x4
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното и какаото се смесват и си пресяват през сито, прави се кладенче и в него си изсипва яйцето. 

  2. С помощта на вилица се замесва тесто, като се взема по малко встрани. Ако е необходимо се прибавя съвсем малко вода за да се омеси добре тестото, но това зависи от големината на яйцето. 

  3. Омесеното тесто се увива в стреч фолио и се оставя на стайна температура за около 1 час, за да се активира глутена в брашното. 

  4. Готовото тесто се разделя на две части, разточва се върху набрашнена повърхност, като се минава през машина за паста. При липса на такава, се разточва с точилка на тънко. 

  5. Оформят се равиолите с помощта на ринг или форма за рязане. 

  6. Плънката се приготвя, като маскарпонето се разбърква със захарта и марсалата до получаване на еднородна смес и с помощта на лъжичка за кафе се оформят топчета, които се поставят в средата на изрязаното тесто.

  7. Страните се намазват добре с разбит жълтък и отгоре се слага тесто, изрязано със същата форма. Крайчетата се натискат с вилица да прилепнат хубаво едно към друго. 

  8. Готовите равиоли се оставят да поизсъхнат за 30-40 минути, след което се сваряват в подсолена с морска сол вода. 

  9. Соса се приготвя, като млякото, захарта и шафрана се кипват, оставят се да изстинат и към тях се прибавят почистенити и измити ягоди. Пасира се и се минава през цедка, а преди да се сложат равиолите леко се загрява.

  10. Равиолите се сваряват се 3-5 минути, отцеждат се и се прибавят към готовият вече ягодов сос. 

  11. Може да се гарнират с прясна мента, парченца плодове и люспи от бял шоколад. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?