Шоколадови подкови
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г брашно тип 500
- 160 г захар
- 2 бр. яйца
- 2 с.л. олио
- 125 г краве масло
- 80 г черен шоколад
Начин на приготвяне
-
От брашното, яйцата, маслото, олиото и захарта се омесва тесто. Оставя се за 2 часа.
-
Разточва се на тънка кора, която се нарязва на ленти с ширина 1 см. От тях се оформят подкови. Могат да се използват и формички.
-
Подреждат се в намаслена тава и се пекат в силна фурна, до зачервяване.
-
Изваждат се и се оставят да се охладят.
-
Краищата на подковките се потапят в стопения шоколад. По желание се поръсват с кокосово брашно или стърготини.