Шоколадови мъфини с белтъчен крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г брашно
- 150 г пудра захар
- 80 г какао
- 1 бакпулвер
- 150 г шоколад
- 3 яйца
- 125 г масло
- 300 мл мляко
-
за крема:
- 4 белтъка
- 6 с.л. пудра захар
- 1 капка лимонов сок
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват сухите продукти.
-
Разбиват се яйцата, добавя се маслото и накрая млякото.
-
Към сухите продукти се добавят течните и с дървена бъркалка се разбърква хубаво за да се смесят.
-
Сместа се изсипва във формички за мъфини, и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
-
За крема в купа се разбиват на сняг яйцата заедно с лимоновия сок. Добавя се пурата захар и се разбива до хомогенна смес.
-
Готовия крем се пълни в пош и се шприцова върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).