Шоколадови кокоски без печене
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. кокосово масло
- 2 с.л. бадемово масло
- 1/4 ч.л. бадемова есенция
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. какао
Начин на приготвяне
-
Кокосовото и бадемовото масло се смесват в малка купа. Разтапят се в микровълнова фурна. Разбъркват се до еднородна смес.
-
Добавят се бадемовия екстракт и солта и отново се разбърква.
-
Замразява се за 10 минути, до втвърдяване и се изважда от фризера.
-
Оформят се топчици с ръце, които се връщат във фризера за още 5 минути.
-
За шоколадовото покритие в купа се разтапя още малко кокосово масло, след това се добавя какаото и се разбърква хубаво. Всяко топче се потапя в сместа и се оставя настрана.
-
Охлаждат се в хладилника и се сервират.