Шоколадова торта с готови блатове
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г кокосови стърготини
- 50 г захар
- 100 мл ром тъмен
- 300 мл краве прясно мляко
- 200 г черен шоколад
- 100 г бял шоколад
- 1 пак. блатове за торта
- 2 пак. сметана суха
Начин на приготвяне
-
За приготвянето на сиропа захарта се разтваря с 1 ч.ч. вода и се добавя рома.
-
За приготвянето на крема сухата сметана се разбива със студено мляко.
-
Разтапя се първо белия шоколад и се прибавя 1/3 от разбитата сметана. Хубаво се разбърква. Разтапя се и черния шоколад и се добавя останалата сметана.
-
Блатовете се поръсват със сиропа. Изсипва се половината от черния шоколад. Върху втория блат се поръсва със сиропа и се изсипва белия шоколад. Слага се третия блат и тортата се покрива с черен шоколад.
-
Поръсва се с кокосови стърготини и се оставя за няколко часа в хладилника да се стегне кремът.