Начало > Десерти > Шоколадова тарта

Шоколадова тарта

Шоколадова тарта|escape
45
x6
1
45
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тестото бадемите се стриват на много ситен прах. Смесват се с брашното.

  2. Мекото масло се разбива със захарта, добавя се есенцията. Разбива се леко и се слагат 1 яйце и жълтъка. Добавя се и брашното с бадемите.

  3. Омесва се тесто, което се разстила леко във дорма на диск и се завива в прозрачно фолио. Слага се в хладилника за около половин час.

  4. Тестото се изважда и сезатопля с ръце, за да може да се третира по-лесно. Разточва се на набрашнен плот. Слага се във форма за тарта (кръгла или продълговата).

  5. Слага за още около 10-15 мин на студено. Надупчва се с вилица, за да не се надигне прекалено. Слага се боб или топчета за печене и изпича на 180 С във фурната, до готовност.

  6. Готовата кора за тартата се изважда и се охлажда на решетка.

  7. За крема в тенджера на котлона се слагат сметаната и млякото, оставят се да заврят и се добавя шоколада. Разбърква се и се оттегля от котлона. Оставя се да се охлади. Прибавя се останалото яйце и се разбърква.

  8. Ганаша се изсипва в кората за тартата и се връща във фурната за още 10 минути.

  9. След като е готова, тартата се изважда и се оставя да се охлади, за да се стегне ганаша.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?