Начало > Десерти > Шоколадов сладолед с масло

Шоколадов сладолед с масло

Шоколадов сладолед с масло|escape
90
x2
1
90
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шоколада и маслото се разтапят на водна баня.

  2. Захарта и водата се слагат да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, се оставя леко да се охлади.

  3. Жълтиците се разбиват с миксер, като постепенно се добавя от получилият се захарен сироп.

  4. Сметаната също се разбива и се добавя разбитите жълтъци.

  5. Накрая сметановата смес се добавя към шоколада и се бърка докато се получи хомогенна смес.

  6. Замразява се в машина за сладолед. При липсата на такава, сместа се изсипва в подходяща кутия и се поставя във фризера. След като е замръзнал наполовина, сладоледа се изважда, отново се разбива с миксер, за да се получи хомогенна смес и се връща във фризера. Процедурата се повтаря още веднъж и след това се оставя да замръзне напълно.

  7. Когато това стане, сладоледа се изважда от фризера и се поставя в хладилника за около 30 минути преди да се сервира. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?