Шоколадов сладолед с фъстъци
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня.
-
Захарта и водата се слагат да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, се оставя леко да се охлади.
-
Жълтиците се разбиват с миксер, като постепенно се добавя от получилият се захарен сироп.
-
Сметаната се разбива и също се добавя към разбитите жълтъци.
-
Накрая сметановата смес се добавя към шоколада и се бърка докато се получи хомогенна смес.
-
Замразява се в машина за сладолед. При липса на такава, сместа се изсипва в подходяща кутия и се поставя във фризера. След като е замръзнал наполовина сладоледа се изважда, отново се разбива с миксер, за да се получи хомогенна смес, и се връща във фризера. Процедурата се повтаря още веднъж и след това се оставя да замръзне напълно.
-
Когато това стане, сладоледа се изважда от фризера и се поставя в хладилника за около 30 минути.
-
Преди сервиране се поръсва с натрошените фъстъци.