Начало > Десерти > Шоколадов сладолед с фъстъчено масло

Шоколадов сладолед с фъстъчено масло

Шоколадов сладолед с фъстъчено масло|escape
60
x2
2
60
минути
x2
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Шоколада и кравето масло се разтапят на водна баня. Захарта и водата се поставят да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, се оставя леко да се охлади.

  2. Жълтиците се разбиват с миксер като постепенно се добавя от получилият се захарен сироп.

  3. Сметаната също се разбива и след това се добавя към разбитите жълтъци и фъстъченото масло. Накрая сметаната се добавя към шоколада и се бърка докато се получи хомогенна смес.

  4. Замразява се в машина за сладолед или се изсипва в подходяща кутия, която се поставя във фризера. След като е замръзнал наполовина, сладоледа се изважда, отново се разбива с миксер, за да се получи хомогенна смес, и се връща във фризера. Процедурата се повтаря още веднъж и след това се оставя да замръзне напълно.

  5. Преди сервиране сладоледа се изважда от фризера и се поставя в хладилника за около 30 минути.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?