Шоколадов пастет
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 мл краве прясно мляко
- 225 г захар
- 90 г какао
- 125 г краве масло
- 4 бр. яйца
- 80 г орехови ядки
- 125 г брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Млякото, захарта, какаото и маслото се сваряват.
-
От тази смес се отделя малко, а към другата, след като изстине, се прибавят разбитите яйца, счуканите орехи, ванилията и брашното с бакпулвера.
-
Всичко се разбърква и се изсипва в тава, намазана с масло и посипана с брашно.
-
Пече се в умерена фурна.
-
След като изстине, се залива с отделената смес.
-
Отгоре се поръсва с настърган шоколад и се сервира.