Шоколадов мус с ягоди
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Жълтъците, захарта и какаото се разбъркват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бърка се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
-
Добавя се начупеният на парченца шоколад и се разбърква до разтопяването му, като се внимава да не останат бучки или парчета, а кремът да стане напълно хомогенен.
-
Оставя се да се охлади. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа.
-
Ягодите се почистват, нарязват се на малки парченца и се добавят към крема, като се разбърква внимателно.
-
Мусът се изсипва в купи и се оставя на студено да стегне.
-
Гарнира се с парчета шоколад и пресни ягоди.