Шоколадов мус с карамелизирани орехи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За приготвянето на муса жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбъркват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркат се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
-
Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разтопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
-
Оставя се да се охлади. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа.
-
Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне.
-
За орехите: захарта се загрява на водна баня и се пускат орехите. Овалват се и се изваждат в чиния.
-
Муса се гарнира с орехите и се сервира.