Начало > Десерти > Шоколадов мус с карамелизирани орехи

Шоколадов мус с карамелизирани орехи

Шоколадов мус с карамелизирани орехи|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на муса жълтъците, захарта, какаото и кафето се разбъркват с тел и се поставят върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркат се непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 

  2. Добавя се начупения на парченца шоколад и се разбърква до разтопяването му, като се внимава да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. 

  3. Оставя се да се охлади. Добре охладената сметана се разбива на пухкав крем и внимателно се смесва и разбърква с шоколадовата основа. 

  4. Мусът се изсипва в купички и се оставя на студено в хладилника да стегне. 

  5. За орехите: захарта се загрява на водна баня и се пускат орехите. Овалват се и се изваждат в чиния.

  6. Муса се гарнира с орехите и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?