Шоколадов мус с калуа
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За приготвянето на рецептата се използва крокпот (тенджера за бавно готвене).
-
В крокпот се смесват сметаната, жълтъците, захарта, кафето, ванилията и ликьора. Разбъркват се до еднородна смес.
-
Добавя се натрошения шоколад и се готви на ниска степен около 1 час, или докато на повърхността се появат малки мехурчета и шоколадът се е разтопил напълно.
-
Горещата смес се изсипва в блендер и се блендира, докато сместа увеличи обема си няколко пъти.
-
Изсипва се в огнеупорен съд, покрива се с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за няколко часа.
-
При сервиране муса се разпределя в купички.