Начало > Десерти > Шоколадов мус с калуа

Шоколадов мус с калуа

Шоколадов мус с калуа|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 ч.ч. студена сладкарска сметана
  • 4 бр. яйчен жълтък
  • 3 с.л. захар
  • 1/4 ч.ч. кафе еспресо
  • 1 к.л. есенция ванилия
  • 2 ч.ч. шоколад

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на рецептата се използва крокпот (тенджера за бавно готвене).

  2. В крокпот се смесват сметаната, жълтъците, захарта, кафето, ванилията и ликьора. Разбъркват се до еднородна смес.

  3. Добавя се натрошения шоколад и се готви на ниска степен около 1 час, или докато на повърхността се появат малки мехурчета и шоколадът се е разтопил напълно.

  4. Горещата смес се изсипва в блендер и се блендира, докато сместа увеличи обема си няколко пъти.

  5. Изсипва се в огнеупорен съд, покрива се с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за няколко часа.

  6. При сервиране муса се разпределя в купички.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?