Шоколадов кекс с ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня и се оставят да се охладят.
-
Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол.
-
Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.
-
Към яйчната смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно. След това се добавя и прясното мляко.
-
Добавят се маслото и шоколада. Накрая се добавя ягодовото пюре.
-
Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
-
Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, проверява се с клечка за готовност.
-
Оставя се да се стегне леко в хладилник и се сервира поръсен с пудра захар и по желание гарниран с малко ягоди.