Начало > Десерти > Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди

Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди

Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня и се оставят да се охладят. 

  2. Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол. 

  3. Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата. 

  4. Към яйчната смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно. След това се добавя и прясното мляко. Накрая се слагат  маслото и шоколада.

  5. Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 

  6. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, като се проверява с клечка за готовност. 

  7. За глазурата шоколада се разтапя на водна баня и с него се залива кекса, след като вече е поизстинал. 

  8. След това ягодите се почистват и нарязват, след което се подреждат върху глазурата. 

  9. Оставя се да се стегне леко в хладилник и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?