Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня и се оставят да се охладят.
-
Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол.
-
Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.
-
Към яйчната смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно. След това се добавя и прясното мляко. Накрая се слагат маслото и шоколада.
-
Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
-
Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, като се проверява с клечка за готовност.
-
За глазурата шоколада се разтапя на водна баня и с него се залива кекса, след като вече е поизстинал.
-
След това ягодите се почистват и нарязват, след което се подреждат върху глазурата.
-
Оставя се да се стегне леко в хладилник и се сервира.