Шоколадов кекс с кокосови топчета
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Шоколада се разтапя на водна баня.
-
За приготвянето на кокосовите топчета в купа се слагат жълтъците, добавят се захар и кокосови стърготини.
-
Разбърква се и се слагат нишесте и рикота.
-
В друг съд се отделят жълтъците и се прибавя половината захар. Разбърква се с миксер. Сипват се какао, брашно, нишесте, бакпулвер, сол и малко от разтопения шоколад.
-
В нов съд се разбъркват белтъците с останалата захар и се изиспват при какаовата смес.
-
Форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с малко брашно. Сипва се половината смес.
-
Оформят се кокосови топчета и се слагат вътре. Залива се с останалия крем. Пече се във фурната до готовност.
-
Нарязва се на парчета, полива се с разтопения шоколад и се поръсва с пудра захар.