Начало > Десерти > Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад

Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад

Шоколадов кекс с глазура от течен шоколад|escape
65
x12
2
65
минути
x12
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото се разтапят заедно, на водна баня и се оставят да се охладят.

  2. Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол.

  3. Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.

  4. Към яйчната смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно. След това се добавя и прясното мляко. Накрая се слагат маслото и шоколада.

  5. Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Млечният шоколад се начупва на парченца и се набожда върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. Ако се забоде много дълбоко, при печене ще падне на дъното.

  6. Кекса се изпича в предварително загрята на 170 градуса фурна, проверява се с клечка за готовност.

  7. След като се извади кекса от фурната, се изчаква няколко минути да поизстине и се намазва с течния шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?