Начало > Десерти > Шоколадов кекс с еспресо

Шоколадов кекс с еспресо

Шоколадов кекс с еспресо|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява заедно със содата, какаото и ванилията, прибавя се и захарта.

  2. Маслото се разтопява.

  3. Всички продукти трябва да са със стайна температура. Кафето трябва да е горещо.

  4. Яйцата се разбиват с прясното мляко и към тях се прибавят всички сухи съставки – брашно, захар, сода, какаото и ванилията.

  5. Всичко се смесва като се бърка с шпатула. Добавят се се маслото и горещото кафе. Разбърква се до хомогенна смес. Не се използва миксер.

  6. Готовата кексова смес се изсипва във форма за торта с падащ ринг с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене.

  7. Пече се на 160 С за 60 минути. Изважда се и се охлажда.

  8. Накрая се прави шоколадов ганаш, като се затопля сметаната и в нея се добавя натрошения шоколад. Разбърква се до получаване на еднородна шоколадова смес.

  9. Изстиналият кекс се полива с ганаша и се украсява по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?