Брашното се пресява заедно със содата, какаото и ванилията, прибавя се и захарта.
Маслото се разтопява.
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Кафето трябва да е горещо.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и към тях се прибавят всички сухи съставки – брашно, захар, сода, какаото и ванилията.
Всичко се смесва като се бърка с шпатула. Добавят се се маслото и горещото кафе. Разбърква се до хомогенна смес. Не се използва миксер.
Готовата кексова смес се изсипва във форма за торта с падащ ринг с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене.
Пече се на 160 С за 60 минути. Изважда се и се охлажда.
Накрая се прави шоколадов ганаш, като се затопля сметаната и в нея се добавя натрошения шоколад. Разбърква се до получаване на еднородна шоколадова смес.
Изстиналият кекс се полива с ганаша и се украсява по желание.