Начало > Десерти > Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди

Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди

Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди|escape
375
x6
3
375
минути
x6
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. На водна баня жълтъците се разтварят със захарта.

  2. В друга купа отново на водна баня се разтапят шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура).

  3. Шоколадовата смес се добавя към яйчената, при постоянно бъркане се добавят белтъците и след това брашното.

  4. Добавя се ванилията и се бърка до получаването на еднородна смес. Оставя се в хладилник за 6 часа. 

  5. Шоколадовата смес се пълни в силиконови форми и се пече на 190 гадуса за 8 минути.

  6. Изпеченият кейк се слага в чиния и се поръсва с пудра захар.

  7. Сервира се гарниран с парченца ягоди и топка сладолед.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?