Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г ягоди
- 200 г сладолед
- 2 пак. шушулка ванилия
- 50 г брашно
- 190 г масло
- 190 г шоколадов кувертюр
- 3 яйца
- 50 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. На водна баня жълтъците се разтварят със захарта.
-
В друга купа отново на водна баня се разтапят шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура).
-
Шоколадовата смес се добавя към яйчената, при постоянно бъркане се добавят белтъците и след това брашното.
-
Добавя се ванилията и се бърка до получаването на еднородна смес. Оставя се в хладилник за 6 часа.
-
Шоколадовата смес се пълни в силиконови форми и се пече на 190 гадуса за 8 минути.
-
Изпеченият кейк се слага в чиния и се поръсва с пудра захар.
-
Сервира се гарниран с парченца ягоди и топка сладолед.