Начало > Десерти > Шоколадов кейк с банан и кафе

Шоколадов кейк с банан и кафе

Шоколадов кейк с банан и кафе|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кафявата и бялата захар се разбиват заедно с 150 г масло. Разбъркват се заедно 1 с.л. кафе с ванилията.

  2. Смачканите банани, яйцата, киселото мляко и кафето се слагат в маслото със захарта и всичко се разбива отново.

  3. Брашното, какаото, содата и солта се смесват. Добавят се бавно към първата смес. Не се разбива прекалено. По-голямата част от шоколада се начупва и се слага в сместа. Разбърква се с ръка.

  4. Сместа се прехвърля в намазнена форма за кейк. Пече се за 1 час на 180 С. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади за 15 минути. Обръща се и отново се оставя да изстине, но напълно.

  5. Останалото кафе се разтваря във водата и се смесва с останалото масло. Бавно се добавя пудрата захар, докато се получи кремообразна смес.

  6. Кейка се намазва отгоре с глазурата. Поръсва се с останалия начупения шоколад, нарязва се и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?