Начало > Основни ястия > Шницел от пуешко месо

Шницел от пуешко месо

Шницел от пуешко месо|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 100 мл олио
  • 1 к.л. сол
  • 40 г масло
  • 2 ч.л. каперси
  • 2 бр. яйца
  • 30 г пармезан
  • 1 с.л. универсална подправка
  • 800 г пуешки гърди
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 3 с.л. брашно тип 500
  • 1 ч.ч. галета

Начин на приготвяне

  1. Пуешкото месо се нарязва на тънко и внимателно се начуква между два листо прозрачно фолио. Овкусява се със сол и черен пипер.

  2. Брашното се смесва с подправката. Хлебните трохи се смесват с настъргания пармезан. Яйцата се разбиват в отделен съд.

  3. Шницелите се потапят последователно в брашното, яйцата и трохите.

  4. Пържат се в средно сгорещено олио до готовност. Изваждат се върху кухненска хартия.

  5. Маслото се разтапя и се добавят каперсите.

  6. Каперсите се поръсват върху шницелите и се сервират с гарнитура по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?