Начало > Основни ястия > Шкембе по далматински

Шкембе по далматински

Шкембе по далматински|escape
60
x5
1
60
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шкембето се сварява. Нарязва се на тънки ивички, докато е още топло.

  2. В малка тенджера/тиган се слагат маслото, ситно нарязания чесън и шкембето. Запържват се.

  3. Налива се малко бульон от шкембето, посолява се и се вари 10 минути.

  4. Сваля се от огъня и внимателно, докато се бърка, се слагат разбитите на пяна жълтъци.

  5. Като поизстине, се прибавят кашкавала и лимоновия сок.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?