Шкембе по далматински
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско шкембе
- 1 с.л. масло
- 4 ск. чесън стар
- 2 бр. яйчен жълтък
- 5 с.л. кашкавал
- 50 мл лимонов сок
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Шкембето се сварява. Нарязва се на тънки ивички, докато е още топло.
-
В малка тенджера/тиган се слагат маслото, ситно нарязания чесън и шкембето. Запържват се.
-
Налива се малко бульон от шкембето, посолява се и се вари 10 минути.
-
Сваля се от огъня и внимателно, докато се бърка, се слагат разбитите на пяна жълтъци.
-
Като поизстине, се прибавят кашкавала и лимоновия сок.