Шчи с телешко месо по белоруски
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г телешко месо
- 1/2 гл. кисело зеле
- 4 с.л. олио
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 бр. дафинов лист
- 6 бр. черен пипер на зърна
- 7 ч.ч. бульон зеленчуков
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. ким
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на порции и се вари в зеленчуковия бульон.
-
Киселото зеле се нарязва на дребно и се задушава в половината мазнина, за да омекне.
-
В останалата мазнина се задушава лукът. Смесва се със зелето и се добавя към месото.
-
Ястието се подправя с дафиновия лист, черния пипер, солта, захарта и кима.
-
Застройва се с размитото във вода брашно и се вари още десетина минути.